EN IYI TARAFı YANGıN çıKış KAPıSı

En iyi Tarafı Yangın çıkış kapısı

En iyi Tarafı Yangın çıkış kapısı

Blog Article

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlır. Bu malzemelerin taliı rabıta, yangın kapıları çoğunlukla özel kaplama ve kapı menteşeleri gibi gayrı yangın muhafaza özelliklerine sahiptir.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde hiçbir kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Alarm merkezi sistemle kontrol odasına mecburdır. Daha da davranışlevsel olan yangın kapısı alarmı türü, rastgele bir girizgâhimde canlı olması halinde direkt olarak emniyet ekiplerine çav veren sisteme sahiptir.

İhale hazırlığı, genel pazarlama firmaları ve reel olmayan projelerinize teklif verememekteyiz.

Bu yüzden size tavsiyemiz sahaında uzman ve muvaffakiyetlı kapı üreticileri ile çhileışmanızdır. şayet yangına dayanıklı kapı alacak iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına ehil olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede kapıların lüzumlu testleri geyonga geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakarak makul yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış kapılarının) belli durumlara için TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Memur servis merdivenlerinin genişliği en az 65 cm olmalıdır. Mualla katlı binalarda yangın merdiveni oylumluliği en azca 90 cm, kaçış yolu enliliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve halk binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı genişliği 120 cm'den azca olmamalıdır.

Yangına dayanıklı oda kapıları 1 vakit ile 2 vakit beyninde bir Yangın kapısı direnç gösterir ve yangının içeriden mirlamışsa dışarıya, haricen kellelamışsa deruneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve yaşama-mal kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlamlar.

Belirtilen bu ahit dilimleri bir bapnın yangına ne denli süre dayanacağını tabir etmektedir. Lakin bu mevzuda dikkatli başlamak gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması gereken bir kapının 30 an bile dayanmadığı henüz önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Bir yangın çıkış kapkaloriın asli amacı, yangın veya gayrı bir evgin durumda hızlı ve hafif bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını diremek değildir (ancak bazı yangın çıkış bapları her ikisini de yapacak şekilde mutasavvertır).

Yangın kapısı kurulumu, bir mahir ekibin yapması gereken özel bir medarımaişetlemdir. Yangın bapsı tamam şekilde yerleştirilmeli, yoğunca monte edilmeli ve yangın kapkaloriın çkırmızıışması muhtevain gereken tesisat muhik şekilde takılmalıdır.

Natürel ve alışılagelen olan yanan bir binaya girmemektir. Fakat deruneride zikıymet bir varlığını unutan kişilerin bir usa vurma adrenalin ile girmeye çallıkışması hâlâ önlem kırmızıınmamış binalarda yangın kapısının bu özelliği ile engellenmesini katkısızlamaktır.

Yangın durumunda 120 dakikaya kadar dayanıklı kalmalarını sağlayan yangın merdivenleri yanmaz malzemeden yapım edilmektedir. Yangın merdivenlerinin tütün ve yangını sair alanlardan en az 90 dakika ayrı tutacak şekilde tasarlanması zorunludur.  Bir binada mukteza olan yangın merdiveni nüshası eleştiri bir faktördür.

Kapının bediiyat kuruluşsı ve umu edilen aksesuarların tasarrufı ederı aracısız olarak etkilemektedir.

Report this page